De asymmetrische Robyn Dress

Het zag er even naar uit dat ik de deadline van deze linkparty niet zou halen. Een tegenvallende pasvorm gooide als eerste roet in het eten. En daarna was het spannend afwachten of er nog foto’s gemaakt konden worden, want net toen mijn fotograaf daarstraks thuiskwam, barste er een hevig onweer los. Maar gelukkig blijft het nu heel lang licht, en kan ik uiteindelijk toch nog mijn versie van de Robyn Dress uit Fibre Mood nr. 5 op het web gooien...

In preview zag ik al de prachtige versies van Tamara en Majella, en ik realiseerde me dat de mijne daar toch absoluut niet aan kon tippen. Hij viel ook helemaal niet zoals de voorbeeldversie van Fibre Mood. Daarom deed ik een hele reeks aanpassingen:

  • Tussen de 2 “knoops”gaten voor het lint stikte ik aan de voorkant een stuk rimpelelastiek, om te zorgen dat het kleed daar wat blijft “hangen”.

  • Waar de linten door de knoopsgaten naar buiten komen, stikte ik de linten aan beide biezen vast, zodat de gaten niet meer open kunnen staan, en teveel blootgeven.
  • Het lint zette ik aan de achterkant maar over 1/3e van de aangegeven breedte vast, zodat daar ook wat meer vloeite in zit.

  • De brede mouw gaf ook veel teveel inkijk, dus die stikte ik langs de buitenkant een heel stuk dicht. Dit verandert weinig aan het uitzicht, maar geeft me wel een veel geruster gevoel...

Ik weet nog niet of deze Robyn veel gedragen gaat worden. Hopelijk vergaat het me net zoals Miet. Wat ik wel weet is dat een effen stofje een veel betere keuze geweest zou zijn. En ook dat een maatje kleiner me waarschijnlijk beter zou passen (ik zit aan de bovengrens van een M, maar in deze rekbare stof was een S voldoende geweest)...