Bertha broek

De linkparty voor Fibre Mood 4 liet ik passeren, wegens niet helemaal overtuigd van de patronen, en een te krappe deadline. Maar ik blijf wel fan van editie 2. Na de Pina rok waagde ik me aan de Bertha broek. Ik hou wel van broeken met brede pijpen.

Uit de voorraad diepte ik een stofje op dat ik ooit kocht voor een broek. Alleen bleek dat maar 1m50 lang te zijn. Ik begon met de pijpen vanaf kniehoogte recht naar beneden te tekenen (ipv breder te laten uitgaan). Daarna versmalde ik de pijpen vanaf heupenhoogte, totdat beide patroondelen naast mekaar op de stof pasten (dat bleek nog 1.5cm aan elke kant te zijn).

Verder verlaagde ik de taille aan de voorkant met bijna 10cm. Ik verdraag dat niet, een broek of rok die zo hoog op mijn buik komt. Voordeel van dit model is wel dat ik in de rug geen lengte moest toevoegen ;-)

De stof heeft een heel moeilijke kleur. Ik kocht het voor bruin, met een fijn lichtblauw streepje in. Maar afhankelijk van de lichtinval ziet dat bruin er soms meer paars uit. Heel moeilijk te combineren met de schoenen die in mijn kast staan. Uiteindelijk vond ik een (lang vergeten) paar bruine zomerschoenen die er nog wel bij passen.

Alleen realiseerde ik me na een uurtje rondwandelen (mijn fotoshoot werd gecombineerd met een andere) waarom ik die schoenen vergeten was. Zeer pijnlijke voeten... Een excuus om nog eens nieuwe schoenen te kopen? Iemand tips voor een ideale kleur? Of moet ik toch maar eens gaan voor een witte sneaker (vraagt de vrouw die altijd een hakje draagt)?