Sean vest

Al 3 weken ver in het nieuwe jaar, en dit wordt de eerste blogpost die hier verschijnt in 2019. Er wordt nochtans nog veel genaaid, en ook af en toe een uitgebreide fotoshoot gehouden, maar die blogteksten schrijven kost mij telkens toch veel moeite. Maar ik ga nog eens een poging tot een inhaalbeweging doen.

Over een maand ligt de derde Fibre Mood alweer in de rekken, maar hier is nog een naaisel uit de eerste editie. Voor de mdh maakte ik al de Chess sweater en de Titus trui, dus ook het Sean vest wilde ik eens proberen.

Op basis van de matentabel koos ik een M, maar dat leek me toch veel te ruim. Ik nam er een goed passend vest bij, en deed de volgende aanpassingen. Het (halve) rugpand versmalde ik 2cm en aan de deelnaad van het voorpand versmalde ik 1cm aan beide patroondelen. ook korte ik het voor- en rugpand in met 5cm. De lengte van de mouwen liet ik onveranderd. Zo vind ik de pasvorm perfect.

Het stofje is een zwart-grijze gespikkelde sweaterstof van het Stoffenspektakel. Lekker warm, en de mdh vindt dat duidelijk ook, want deze Sean zag de binnenkant van de kast nog niet dikwijls!!