Een Elle jurk met veel obstakels

Naast de Sella rok en het Sean vest maakte ik ook nog het Elle kleedje uit de eerste Fibre Mood. Maar dat liep niet van een leien dakje...

Het kiezen van de maat was al geen evidentie. Ik ging voor maat 8 jaar en lengte 10 jaar, en die verlengde ik uiteindelijk dan nog eens 4cm, voor onze net 9-jarige Kaat. De mouwen heb ik ook 10cm verlengd. Maar bij een eerste pasbeurt trok het op niets, echt een zak. Ik versmalde ettelijke keren (enkel taille, van aan de ellebogen tot aan de heupen, borst en taille), maar het lukte me niet om er iets draagbaars van te maken.

Advies inwinnen van mama leidde uiteindelijk tot de keuze om een koordje in de taille te binden. Aangezien het stofje uit de (lente)collectie van See you at six komt, kocht ik bij Piekewieke ook de veters van SYAS. Beide kleuren passen erop, maar Kaat koos voor de lichte variant.

Om het vetertje op zijn plaats te houden, haakte ik lusjes in de zijnaad. Bij een eerste poging stonden die veel te laag, dus kon ik ze (na de fotoshoot) weer losknippen en een dikke 6cm hoger nieuwe haken.

De donkerbruine kamsnaps kreeg ik op naaiweekend van de Zussen. Het beleg stikte ik breed door met mijn coverlock.

De mouwen zoomde ik naar binnen om, en het zakje werkte ik ook anders af dan in de beschrijving. Zo'n onafgewerkte randen storen mij toch wel.

Na alle aanpassingen zijn we uiteindelijk toch content van het kleedje!