Olga top

In de vorige blogpost beloofde ik al dat ik nog Olga tops in petto had, en belofte maakt schuld.

Het is een leuk basispatroontje voor een tshirt, met net dat tikkeltje extra. Er wordt een apart boordje aan de mouw gestikt, en ik maakte daar gretig gebruik van om aan 1 mouw een restje van de bliksemschicht, waarin het "merk" van de stof stond, te gebruiken. Dit breekt het geheel een beetje en geeft een mooi contrast. Bij Lien staat de naam Robey sport vooraan, bij Kaat vergiste ik me, en staat het achteraan (en mocht niet op de foto).

Blijkbaar gebruikte ik de panelen net omgekeerd om voor- en achterpand te knippen, maar dat realiseerde ik me pas bij het maken van de foto's.

Een ander leuk detail van de Olga top is de elastiek in de zoom. Maar dat vonden de dochters maar "raar", dus die haalde ik er terug uit.

Stof komt opnieuw uit de kast van M., een vriendin van de schoonmoeder. En ik vermoed dat dat daar al heel lang lag, want Wikipedia en onderstaande tekst leren me dat Robey Sportswear opgericht werd in 1947, en vooral in de jaren 80 hip was. Maar sinds 2012 is het merk aan een comeback bezig, met "gave fashion kleding". Deze Olga's zouden dus zo in hun webshop besteld kunnen zijn (maar zijn dat natuurlijk niet) :-p

ROBEY SPORTSWEAR KLEDING (Bron: Sportus.nl)

Robey is een Nederlands merk van sportkleding en sportschoenen. Het merk werd opgericht in 1947 door de Rotterdamse ondernemer Pieter Bey. De naam Robey is een afkorting van de samenvoeging van Rotterdam en Bey (de achternaam van de oprichter). Het merk glorieerde in de jaren tachtig en is nu weer helemaal terug. In 2012 werd Robey nieuw leven ingeblazen met een missie om de allerbeste voetbalkleding en accessoires te ontwerpen. Onder andere clubs als Sparta Rotterdam, Willem II, Roda JC, PEC Zwolle en FC Groningen speelden in het seizoen 2016-2017 in een tenue van Robey. Ook meerdere amateurverenigingen strijden wekelijks in de kleding van Robey. Naast deze sport- en trainingskleding biedt Robey gave fashion kleding aan welke voor en na het sporten perfect gedragen kan worden. Met deze 'Off The Pitch' fashion kleding scoor je na de wedstrijd! De collectie bestaat uit meerdere jacks, broeken, t-shirts, jassen, polo's en sweaters. Alle producten zijn voorzien van een klavertje vier, want iedereen kan wel een beetje geluk gebruiken! Robey staat voor het nieuwe voetbal dat je eigenlijk al kende. Bloed, zweet en tranen van het lachen.

P.S. Dat klavertje vier moet ik misschien nog toevoegen met flexfolie...