Finn jasje

Het eerste weekend van oktober organiseerde ik opnieuw een naaiweekend voor de Handige Bloesems. Deze keer trokken we naar het Verloren Bos in Lokeren. Op vrijdagavond maakte ik een kadootje voor het dochtertje van een collega. Het oorspronkelijke plan was om opnieuw het Ingeduffeld jasje uit Zo Geknipt te maken, maar aangezien Margot al in januari geboren werd, zou dat al te klein zijn.

Het Finn jasje uit LMV (nov/dec 2016) is heel gelijkaardig, en gaat tot maat 86. Ik paste het wel een beetje aan, door 2x het gewone voorpand te nemen, ipv een grote overlap te maken.

Zo sluit het jasje op middenvoor, en is het volledig omkeerbaar.

De effen kant is een zachte nicky velours die ik al gebruikte voor een sweater voor Lien, voor de binnenkant nam ik een tricot met uiltjes die al even lang in mijn voorraad ligt.

Wachten op een bezoekje deed ik niet meer (niet evident om af te spreken met collega's die vanuit heel Vlaanderen komen). Ik overhandigde het kadootje vorige week op het werk.

Een dag later vertelde papa Toon dat Margot heel mooi staat met het jasje, en dat ze er (gelukkig) nog een tijdje plezier aan gaat hebben. De mouwtjes zullen dus nog wel even omgeslagen blijven, zodat de uiltjes lekker komen piepen.