Te kort wordt weer lang

Twee keer per jaar worden de kasten van de kinderen gesorteerd. Te kleine kleren van Lien verhuizen naar de kast van Kaat of het buurmeisje, en die van Kaat naar de stapel om te verkopen of de klerencontainer. Ook dit voorjaar ontkwamen we er niet aan. Echter, 1 kleedje van Kaat, hoewel veel te kort, mocht absoluut niet van stapel verhuizen.

Verschillende scenario's passeerden. Er een rokje van maken, de blauwe strook onderaan vervangen door een bredere, een blauwe tailleband tussen zetten. Kaat koos resoluut voor de eerste optie. Enkele stiksels werden losgetornd, een strook van 6cm van het bovenlijfje bewaard, en al de rest eraf geknipt. Voering en buitenstof werden terug aan mekaar genaaid, en klaar.

Of toch niet. De oorspronkelijke sluiting was met knoopjes, maar die ging niet snel genoeg open en dicht.

Dus knipte ik die eraf en verving ze door een rits. Bij gebrek aan voldoende naadwaarde in middenrug, kozen we een mooie rits die er zichtbaar opgestikt werd.

Bij de pasbeurt (eigenlijk stonden we klaar voor de fotoshoot), bleek de tailleband bovenaan veel te ruim. Dus tornde ik opnieuw enkele stiksels los, en versmalde beide zijnaden met bijna 1.5cm.

En het veel te korte kleedje krijgt een tweede leven als rokje, dat hopelijk nog langer dan alleen deze zomer lang genoeg zal zijn. Het zwiergehalte is alleszins hoog genoeg ;-)

P.S.1 Het was hier weer heel stil, en dat had verschillende redenen. Eind juni werden er nog veel juffenkado's genaaid, volgens hetzelfde recept als vorig jaar en het jaar ervoor. Foto's werden er echter niet genomen, dus ook geen blogje. Begin juli volgde een zware cursusweek, en afgelopen week verbleef ik bij Lien in het ziekenhuis. Mijn naaimachine stond de hele maand (het verkeerde) stof te vergaren, dus weer niks om te bloggen. Hopelijk schiet ik snel terug in actie...

P.S.2 Ik ontdekte enkele weken geleden dat er ook op Bloglovin' reacties komen op mijn blogposts. Heel fijn, maar die las ik dus pas veel later. Ik zou het nog fijner vinden als jullie even doorklikken naar mijn blog, en de reactie hier achterlaten, dan krijg ik daar onmiddellijk een mailtje van...