Mare en Oliver voor Alexander

De eerste babyborrel in jaren was nog maar net gepasseerd, of er viel alweer een geboortekaartje in de brievenbus. Deze keer van Alexander. Ik besloot de populaire gratis patroontjes van de Mare sweater en Oliver pants eens uit te testen.

Voor de Mare sweater gebruikte ik een lapje tricot dat in de goodie-bag van het naaiweekend zat. Een keischattig stofje, maar de meisjes voelden zich er toch wat te groot voor. Ideaal baby materiaal dus. Het Lika handmade labeltje kwam in de zijnaad.

Voor de sluiting gebruikte ik kamsnaps. Het was moeilijk kiezen tussen de witte en zwarte, en mijn bedoeling was dan om onopvallend een witte op het boordje te zetten en een zwarte op het stofje. Maar de andere gezinsleden kozen voor het contrast, en met 3 tegen 1 gaf ik me gewonnen ;-)

Het stofje voor de Oliver kocht ik ooit met een legging-massaproductie in gedachten. Verder dan 1 exemplaar ben ik nooit geraakt. Nog stof genoeg over dus voor een baby broekje. Het labeltje kwam hier in de naad tussen tailleband en broekje, zodat het duidelijk is wat de achterkant is.

Aangezien we al een tijdje uit de babymaatjes zijn, speelde ik op zeker, en koos voor beiden maatje 68. Dat zal nog wel een tijdje passen voor een babytje van 10 weken zeker? En al zeg ik het zelf, we gaven gisteren een keischattig setje af aan de trotse ouders !!