Eenvoudige plissérokken

Een extra lange paasvakantie, maar slechts 4 dagen waarop ik meer thuis was dan enkel maar om te slapen (kort tripje met de familie, lange trip voor't werk). En daarin moest 2x in- en uitgepakt worden, alle was en strijk gedaan, genoten we van de Ketnet musical Unidamu en kregen we bezoek van vrienden waarmee we naar de vuurpottennocturne gingen. Geen wonder dat het heel stil was op blog-gebied. Maar ook op naaigebied...

Het enige wat onder mijn naaimachine rolde, waren 2 midi plissérokken voor de dochters. En sneller klaar dan deze zal je ze nergens vinden.

Door omstandigheden ben ik eind maart, voor het eerst in al die jaren dat ik naai, niet op het Stoffenspektakel in Hasselt geraakt. Dus moest ik elders op zoek naar betaalbare plissé stof (die van Lotte Martens ziet er prachtig uit, maar o zo duur). En toen zag ik heel toevallig in de reclamefolder van de Wibra plissérokken voor dames staan. Moeder en schoonmoeder werden op pad gestuurd voor de lichte kleurtjes.

Mijn bedoeling was om er korte rokjes van te maken, maar de kinderen dachten er anders over. Aan de lengte mocht ik niets veranderen, een midi rok zou het worden. Het enige wat ik deed, was de (zwarte) taille elastiek lostornen, smaller maken en er terug aanzetten. Niet nadenken over hoe ik de zoom het best zou afwerken.

Goedkoper en sneller klaar kan bijna niet. En de dochters zijn er dolblij mee !! Hoe hij uit de was gaat komen, is nog de vraag...