Over uilen en een beer

Tijdens de laatste week van de solden verkocht Bambiblauw een hele reeks stofjes met 50% korting. Enkele dierenpanelen stonden er ook tussen. Ik liet de kinderen er elk eentje kiezen en klikte ze snel in mijn winkelmandje. Lien koos de uilen (geen witte Hedwig, maar toch),

Kaat ging voor de beer.

We zagen er onmiddellijk een nieuwe Nivalis in. Tot ik een bevestigingsmail ontving, en het de katoenen panelen bleken, en niet die in tricot. Oeps, wat nu? Een oproepje op facebook leidde tot het geweldige idee om er een Louisa dress van te maken, maar wel eentje zonder de bekende zak.

De rest van het paneel was bezaaid met veertjes en driehoekjes, ideaal voor de achterkant van het kleedje. De voering is een luchtige tricot voering, die ik onderaan onafgewerkt liet.

Voor de zomer vind ik de originele 3/4 mouw van de Louisa niet geschikt. Daarom gebruikte ik de kapmouwtjes van de Ileana dress. Geen blote schouders, en toch een fris gevoel. Het kraagje is het Peter Pan kraagje, eveneens van de Ileana dress. Wat fijn dat de patroondelen van alle kleedjes van Compagnie M gemixt kunnen worden...

Een maatje 7 jaar kreeg ik zonder problemen uit het paneel, voor de 9 jaar was het toch wat puzzelen, en lukte het uiteindelijk door hier en daar een stukje van de zelfkant te gebruiken (het schijnt gelukkig nergens door). De lengte is nu perfect, dus laat dat lente zonnetje maar snel komen, voor de kleedjes te kort zijn !