Mona rokjes

Ondertussen is het al een maand geleden dat ik een naaiweekend organiseerde. Maar van de naaisels die toen onder mijn machine uit rolden, zagen jullie nog niets. Met het mooie weer afgelopen weekend trokken we erop uit om eindelijk wat foto's te maken...

Beide dochters kregen een Mona rokje. Ze kozen zelf het stof op de website van Madeline de Stoffenmadam die ons een mooie korting schonk voor het naaiweekend (al 2 weken op voorhand te gebruiken, zodat de stofjes onmiddellijk verwerkt konden worden). Kaat koos de kobalt melee sweat, afgewerkt met felblauwe biais, Lien ging voor de glitter sweater kobaltblauw (beiden reeds uitverkocht) en die mocht ik afboorden met zilveren elastische biais. Gelijkaardig, maar toch weer heel anders...

De dochters dragen de elastiek in de tailleband altijd onder hun "buikje", zodat gekochte rokjes altijd heel scheef hangen (achter veel korter dan voor). Zelfgemaakte rokjes kort ik dan meestal onderaan in. Maar dat was bij Mona geen optie. Dus sleurde ik de dochters (en de mdh) mee naar de naailes voor een andere oplossing. Het patroon voorziet al een voorpand dat bovenaan iets uitgediept is, maar ik nam daar uiteindelijk nog bijna 5cm extra weg. En nu hangen de rokjes (inclusief zijnaad) mooi recht.

Tenzij ze hun poep nog verder naar achter steken...

Foto's maken van Kaat is geen evidentie. Hoe zotter, hoe liever. Een selectie van de "normaalste" foto's: buik intrekken...

buik zo ver mogelijk vooruit...

en dan krom staan van het lachen...