Lekker beschermd

Onze kinderen zijn geen tv-kijkers of gamers. Maar zo af en toe speelden ze wel eens een spelletje op de oude ipad van papa. Alleen eindigde dat altijd met de discussie dat de ene er zogezegd langer op had mogen spelen dan de andere. Toen er begin mei een moederdag actie was bij Apple, kochten ze allebei een eigen ipad mini van hun spaarcentjes (verjaardagen en communie). Omdat de officiële covers verschrikkelijk duur zijn, bestelde ik er online via AliExpress. Maar zelfs dat vinden we maar pover qua bescherming, dus beloofde ik hen ook een hoes te maken. In tussentijd palmden ze de mijne in :-)

Toen papa eind vorige maand weer eens naar de VS moest, profiteerde ik ervan om nog eens enkele speciale stofjes naar zijn hotel te laten sturen. Bij Fabric.com bestelde ik (onder andere) een Frozen stofje, via Etsy een prachtig lapje van Harry Potter. De kinderen gingen op logement bij de grootouders en mama trok naar het naaicafé van Stof 'n love. Twee ipad hoezen zagen het daglicht, met zoveel mogelijk verschillende afbeeldingen op de voor- en achterkant van de hoezen...

Kaat kreeg voor haar communie een heel degelijke koptelefoon en Lien kreeg er ene voor haar uitstekende rapport. Ook die moeten natuurlijk goed beschermd meegenomen kunnen worden. Dus haalde ik nog eens het patroon van de knikkerzakjes boven, en naaide assorti aan hun ipad-hoezen een zakje voor hun Urbanears.

Het blauwe voeringstofje komt uit de voorraad (ooit besteld bij Onlinestoffen).

Het beige met manen en ogen is van de collectie van Walter van Beirendonck voor Ikea.

Nu kunnen hun nieuwe speeltjes goed beschermd mee op reis (als tijdverdrijf in het vliegtuig, op vakantie is er voldoende andere animatie) !!