Vivienne dress

Naomi kennen we ondertussen wel van de Soft Cactus stoffen (ik heb uit elke collectie al enkele stofjes verwerkt). Maar een tijdje geleden las ik op haar blog dat zij, en vooral haar man Bart, nog veel meer in hun mars hebben. Ze ontwierpen een patroon dat volledig op maat getekend wordt van elke vrouw, "gewoon" door een hele reeks cijfertjes in te geven op de computer. Hoe zalig is dat? Niets meer moeten aanpassen aan een patroon? Het leek een droom, maar bleek werkelijkheid, en ik spreek uit ervaring. Ik was namelijk een van de gelukkigen die mochten testen!

De grootste uitdaging was het nemen van alle maten (meer dan 15 verschillende). De hulp van een collega met naai-ervaring werd ingeroepen, en met succes. Heb je zo niemand in je naaste omgeving? Geen nood, Bart en Naomi broeden op het idee op een instructiefilmpje te maken waarin alles glashelder uitgelegd zal worden zodat zelfs je partner ermee kan helpen ;-)

Daarna kon de stoffenjacht beginnen: viscose. Een bezoekje aan de plaatselijke stoffenwinkel was zonder succes. Slechts 1 stofje voldeed aan de eisen (mooi, schijnt niet door, en redelijk van prijs), maar leek heel hard op Naomi haar versie, en werd blijkbaar al gekocht door 2 andere testers. Dan nog maar eens naar die andere plaatselijke winkel. Ook daar was de keuze beperkt, maar ik griste toch maar een lapje mee in "mijn kleuren" (pastel staat op de kleurenkaart van een wintertype).

Het in mekaar naaien bevatte ook wel enkele uitdagingen. Enkele uurtjes naaien samen met mama (ook zij mocht testen), de boventransport op mijn naaimachine, mijn cursus bloes-jurk en youtube binnen handbereik, en enkele mailtjes over en weer naar Bart, en we overwonnen het soepele stof, de mouwsplit en de halsafwerking (en ik kon weer een techniek toevoegen aan mijn kennis).

En de pasvorm? Die is zoals beloofd super! Totaal geen extra aanpassingen meer nodig! Als het kleedje niet veel gedragen wordt, zal het zeker niet aan het patroon liggen, maar wel aan de stofkeuze. Die blijkt uiteindelijk toch te flets te zijn (ik blijf toch beter bij de fellere / donkere blauwtinten). Dus daar gaan we nog iets op moeten vinden...

Misschien gewoon een nieuwe versie naaien? Want Naomi en Bart hebben nog meer in petto... De Vivienne dress wordt uitgebracht onder de merknaam See You at Six, en binnenkort wordt daar nog een nieuwe stoffencollectie aan toegevoegd. Het wordt een stoffenlijn speciaal voor grote en kleine dames. Het zijn zachte vrouwelijke viscose stoffen waarmee jurken (zoals de Vivienne), jumpsuits, lange rokken, kimono's, sjaals,... kunnen gemaakt worden. De stof valt veel soepeler dan gewone katoen, maar ademt nog steeds even goed wanneer je het draagt. De dessins zijn eerder rustig en bescheiden, maar toch met een nodige portie eigenheid. Ik kijk er alleszins naar uit. Jullie ook?

P.S. Let niet op de kreukels, daar is de stof blijkbaar heel gevoelig aan. Een ritje op de hoedenplank van de auto en het was al zover...