Roodkapje en haar zusjes

De pop van roodkapje was ruim op tijd klaar als kadootje voor Kaat haar eerste communie. En toen kwam ik in enkele webshops stofjes tegen van de Efteling collectie. Eerst zag ik Assepoester, Draak en Joki, na wat zoeken vond ik ook Roodkapje. Aangezien ik nergens hetzelfde stofje in 2 kleurtinten vond (en op 2 plaatsen bestellen en verzending betalen toch wat te zot vond), wachtte ik tot het Stoffencircus in Genk om ook effectief 2 lapjes te kopen. "Verscholen" op het middenpleintje van een stoffenkraam lag de volledige collectie van Efteling stofjes. Hetgeen ik voor ogen had zelfs in een 10-tal kleuren. Na lang twijfelen koos ik lichtgrijs en donkerblauw. Daar kwam de print het mooiste uit...

De patronen waren snel gekozen. Voor Kaat de Lotta dress, voor Lien de Lotta skirt. Niet hetzelfde, maar toch bijpassend. Het stof knippen daarentegen was een ander paar mouwen. Roodkapje bleek "omhoog" te lopen t.o.v. rechte draad. Ik kon dus kiezen, braaf de draadrichting volgen maar traplopende roodkapjes aan de zoom, of alle regels van de naaikunst overboord gooien en zorgen voor een mooie plaatsing van de print. Ik koos voor het laatste, maakte van alle halve patroondelen een volledig, en begon te puzzelen voor niet-onthoofde doorlopende prints en een perfecte plaatsing van het meisje met het mandje. Uiteindelijk lukte het, maar een Mental note voor de volgende keer: Koop je een stofje met een grote print, koop dan wat extra stof!

Ondanks de verschillende kleuren, koos ik voor beide kledingstukken exact dezelfde knoopjes. Lichtgele met ieniemini bloemetjes rond de gaatjes. Een mooi contrast tegen het rode en donkerblauwe stofje (bedankt aan de lieve dame van Stoff.be voor de suggestie!)...

De jacht naar een bijpassend t-shirt voor Lien kon beginnen. Gelukkig heeft JBC deze zomer enkele effen t-shirts in de collectie en ik bestelde een blauw en geel exemplaar. Beiden passen er heel mooi bij. Maar effen is ook maar effen, en ik besloot op het blauwe nog een Roodkapje te appliceren. Alleen, in mijn minuscule restjes was nergens nog een volledig exemplaar te vinden. Ze miste altijd wel iets (een voet, een vlechtje, een stuk van het mandje, de bloemetjes). Na een oproep in enkele facebook groepen, bleek Anneke van Stoffenboetiek Anneke uit Moerzeke mijn reddende engel. Zij stuurde last minute nog een strookje stof op, waarvoor mijn eeuwige dank!

De kinderen waren in de wolken met hun toepasselijke outfits, en de eerste dag liepen ze dan ook zo rond in de Efteling. Eerste halte was het sprookjesbos, maar het huisje van Roodkapje bleek grote renovatiewerken te ondergaan, dus een foto bij de boze wolf konden we niet maken.

Op het plein waar "Ezeltje strek-je" terug te vinden is, stond een grote pop van roodkapje op de toonbank van de Kleyne Klaroen (koffie/gebak/ijs). Daar dan maar even poseren...

De verkoopster merkte hun outfits op, en om de teleurstelling van het gesloten huisje te doen vergeten (Roodkapje was volgens haar eventjes op vakantie), kregen de meisjes een bekertje slagroom met roze muisjes en een Assepoester hostie.

Enkele sfeerbeelden bij Vrouw Holle en de Sprookjesboom.

Dat ze veel bekijks hadden, moet gezegd, want af en toe zagen we wijzende vingers van een mama of dochter. De Carnaval Festival attractie van Joki werd zelfs stilgelegd toen de vriendelijke medewerkster hen eens goed wou bewonderen, en beloonde met een klein kadootje :-)

Maar zondagmorgen was dan het absolute hoogtepunt. In de ontbijtzaal van het Efteling hotel kregen we bezoek van niemand minder dan Assepoester en, jawel, Roodkapje herself. Ik spurtte via de trap naar onze Roodkapje Suite op de 5e verdieping voor de outfits, en de kinderen werden snel achter een hoekje omgekleed. En toen konden ze dan eindelijk samen poseren. Roodkapje en haar 2 kleine zusjes, zo zei ze zelf :-)

Assepoester was zo onder de indruk, dat ze ook wou poseren...

Ze plaatste zelfs een bestelling voor ook zo'n kleedje of rokje :-) Voorwaarde was wel dat het voldoende moet zwieren, en dat werd dan ook uitvoerig uitgetest...