Roze met kant

Vorig jaar maakte ik al een "Appelen en peren" t-shirt voor mezelf. Toen waren er voornemens om nog een exemplaar te maken, maar nog geen concrete plannen. Begin januari kregen we een halve dag dienstvrijstelling alvorens naar de nieuwjaarsreceptie af te zakken, en maakte ik samen met een collega/vriendin een tussenstop in Leuven om stofjes te gaan shoppen. We belandden bij Pauli, en vonden daar punta di roma in alle kleuren van de regenboog. En er net naast lag hele speciale kant. Een en een werd twee, en zo ontstond het plan om tijdens een volgende vakantie (als we geen naailes hadden) samen een nieuwe appelen en peren t-shirt te maken. An koos voor het grijs, ik ging voor roze. En zo geschiedde dat we onder de paasvakantie een avondje samen achter de overlock kropen...

Het midden-voorpand is een laag punta di roma met daarop een laagje kant.

De achterkant hield ik sober met alleen de punta di roma.

Deze keer geen handmade-knoop, maar 2 retro-ogende knopen. Ik maakte de tailleband immers iets breder, want na het hertekenen van het patroon (ettelijke kilo's lichter betekent ook andere maten, en geen recyclage van patronen meer) bleek het t-shirt te kort uitgevallen (instructies niet duidelijk genoeg overgebracht aan de naailerares)...

En laat het nu maar wat warmer worden, zodat ik deze outfit kan beginnen dragen zonder kou te lijden !!