Koude handen

Sinds de eerste dag dat ik in Brussel werk, kreeg ik toestemming om 1 dag in de week thuis te werken. En tijdens uitzonderlijke omstandigheden (treinstakingen, mdh in het buitenland, terreurdreiging,...) kan dat zelfs oplopen tot meerdere dagen per week. Omdat ik dan alleen thuis ben, en me op de bureau zet, weiger ik de verwarming aan te zetten en zo onnodig het hele huis te verwarmen (ik ben te lui om alle thermostatische kranen dicht te draaien). Een dikke fleece aan (of mijn Hope cardigan) en ik ben gewapend tegen de koude. Behalve mijn handen, die zijn na enkele uren tokkelen op de laptop helemaal verkleumd. Dus zocht ik een beschrijving om polswarmers te haken, en een restje wol van deze sjaal. Enkele treinritten later had ik een paar af.

Thuiswerk werd ineens veel aangenamer!

De polswarmers komen hoog genoeg om ook de vingers warmte te geven, maar toch nog voldoende bewegingsvrijheid om aan het gehele toetsenbord te kunnen.

En eindelijk nog eens een haakwerkje dat onmiddellijk afgewerkt werd (er liggen nog een heel aantal UFO's te wachten op de laatste loodjes van de afwerking)...