Susanne cardigan (2)

Vorige week liet ik jullie al genieten van mijn test van de damesversie van de Susanne cardigan, het nieuwste patroon van Compagnie M. Wat ik er toen niet bij vertelde, was dat die testversie ten huize Compagnie M. ineen genaaid werd. Hoewel ik daar in tof gezelschap was, en er dus ook heel wat gebabbeld werd, was die cardigan toch heel snel af. Maar ik wou nog niet naar huis, dus assembleerde ik het kinderpatroon alvast (want dat mocht ik ook nog testen) en tekende 2 maten uit.

Tussen alle stofjes uit mijn voorraad die ik meenam, en die volgens Marte geschikt waren voor een Susanne, zat niets wat de dochters kon bekoren. Dus reden we 's anderendaags nog naar de plaatselijke stoffenwinkel. Daar was de keuze snel gemaakt. Een roze gebreid blingbling stofje, gecombineerd met een superzacht wit pluizig stofje...

Van dit laatste zat er nog maar een metertje op de rol, dus volledig dubbelen lukte niet. Vandaar dat ik koos voor een gedubbeld voorpand en beleg, wat niet opvalt op een lichte t-shirt, maar een speciaal effect geeft op een donkere (het lijkt alsof het beleg aan de buitenkant zit, maar dat is dus niet zo)...

Diezelfde avond op een Knappe Knoopjes bijeenkomst knipte ik de stof nog, en werden beide versie bijna volledig in mekaar gezet. Over een quick sew project gesproken...

Ik ging opnieuw voor de lange versie, die ideaal van lengte bleek. Rug lekker warm, en de handen kunnen toch nog met veel gemak in de zakken...

Kaat was doodziek toen de foto's gemaakt werden, en misschien lijkt het dan ook niet zo, maar de kinderen zijn dolgelukkig met hun cardigan!! Gisteren zei Kaat zelfs nog dat "dit vest het leukste was wat ik al voor haar gemaakt had" (smelt, en ik voelde me ondanks een aanslepende griep ineens een stuk beter)...

Ook van de kinderversie van de Susanne cardigan is zowel een pdf versie als een papieren patroon beschikbaar. En vandaag is de laatste dag dat je met de code "SUSANNE10" 10% korting krijgt!