Rey

Rey wie? Tot een dikke maand geleden wist ik ook niet wie dat was. Toen kwamen de kinderen thuis met de dresscode voor het schoolfeest van vandaag. Voor de kleuters werd de kledij altijd gezorgd door de juffen. Maar in de lagere school verwachten de juffen al een grotere inspanning van de kinderen (of ouders). Aan de meisjes van het eerste leerjaar werd gevraagd het regenboogkleedje van K3 aan te doen. Check, dat hangt al een tijdje in de kast. Het derde leerjaar zou iets doen rond de laatste Star Wars film, waarbij het podium ingenomen werd door Stormtroopers en Rey personages. Google en papa als Star Wars liefhebber werden geraadpleegd. Met dit als resultaat...

Van een versleten onderlaken (toevallig de juiste kleur en een zijkant die wel nog heel goed was) knipte ik 2 lange stroken. Deze bevestigde ik met enkele steken aan de schoudernaad van een wit t-shirt met korte mouwen.

De doeken moeten zowel voor- als achteraan gekruist worden. Om deze goed op hun plaats te houden, vond ik nog een bruine riem die ik al jaren niet meer gebruik. Er werden 2 gaatjes bij gemaakt met de Prym Vario tang en een heel stuk afgeknipt (alle oorspronkelijke gaatjes).

Voor de short gebruikte ik nog eens het simpele, maar succesvolle patroon en de overschot van het stof van mijn broek.

Rond de armen wilden we eerst witte windels draaien. Maar hoe zouden die blijven zitten? Met plakband leek me niet actie-proof. Met windelhaakjes te gevaarlijk. Uiteindelijk haalde ik een te kleine witte legging uit en knipte een stuk van de pijpen af. De zoom werd behouden en aan het andere uiteinde voorzag ik een tunneltje met een dunne elastiek.

Om het geheel af te maken vroeg Lien nog een tasje voor aan de riem. Ik gebruikte nog eens het Tilly patroon uit Mijn tas, maar met eigen maten.

Als verrassing voorzag ik het tasje van Star Wars voering, met aan de ene kant natuurlijk een Stormtrooper...

en aan de andere kant Prinses Leia.

Deze keer namen we nog eens de tijd om een uitgebreide fotoshoot te houden. Enkele pogingen voor een stoere pose...

leidden tot wat gegniffel,

gelach,

en een "mislukte" stoere Rey :-)

Last minute bleek dat Rey een dot moest hebben, dus maakte ik nog snel een stoffen elastiek om de haren rond de donut te houden (foto van deze namiddag tijdens de pauze)...

En de optredens? Die waren supergoed !! Alle kinderen stonden enthousiast op het podium, en onze dochters zetten een top dans/acteerprestatie neer (Lien speelde zelfs de hoofdrol) !!