Vic jas voor meisjes + kleine give-away

Voor de zomer kocht ik bij Jongens Toch enkele stofjes. Ze gaven al 40% korting op alles, en ik had nog een kadobon van €20 (ooit gewonnen bij Sew it up, deze community bestaat helaas niet meer). Ik kon me dus laten gaan ;-) Een van die stofjes was een Alpenfleece Sweatshirt. Het was al snel duidelijk dat ik er een vest voor de dochters van zou maken. Een patroon had ik nog niet. Tot ik de LMV 05/2016 zag, met daarin de Vic jas. Ik was onmiddellijk verkocht door het beperkt aantal patroondelen, de raglanmouwen, paspelzakken, en de afwerking met biais.

De dochters hadden zo hun twijfels over de stof. Vreemde wasberen met pluimen, is dat wel iets voor meisjes? Dan kiezen we toch voor een fuchsia rits en idem elastisch biais?

Het is weliswaar een patroon voor jongens, en daarom versmalde ik het in de taille. Et voila, zonder al teveel moeite had ik een meisjesversie...

De paspelzakken deden me hard vloeken. Geen evidentie met die dikke harige stof. En ik besloot dan ook nog om die harige kant als goede kant te gebruiken voor de binnenkant van de zakken. Alles voor lekker warme handen !!

Om de binnenkant wat mooier af te werken, zette ik een beleg tegen de rits en dubbelde ik de kraag. Wel nam ik opnieuw de fleece kant als goede kant, zodat alles lekker zacht blijft en het beleg niet opvalt.

Als de kraag omhoog staat, kunnen ze lekker wegkruipen in de superzachte fleece, maar omgevouwen is hij even mooi!

Vorig jaar maakte ik al maatlabels met de cameo. Heel veel geprul (werk voor op de trein), en ze haalden echter nooit deze blog. Maar identieke kledingstukken vereisen een kenmerk. Dus haalde ik ze nog eens boven.

Ik voorzag labels in een hele range aan maten...

en kleuren

om ook oudere naaisels nog van de juiste maat te voorzien.

Maar dat komt er helaas niet van (ik spendeer mijn tijd liever aan nieuwe naaisels). Dus bij deze organiseer ik een kleine give-away. Kan je iets doen met labels in de maten 116 of 122? Laat dan hieronder in een reactie weten welke van bovenstaande kleur(en) je kan gebruiken. Reageren mag tot kerstdag, de week erna verdeel ik ze onder 3 winnaars !!

Kaat heeft nog steeds haar twijfels over Vic, Lien geniet al lekker van de warmte :-)