Aster

De Aster trui uit LMV (mei/juni 2016) passeerde al op verschillende blogs. Toen ik op een stockverkoop bij Stoff.be enkele mooie gebreide stofjes zag liggen, besloot ik me er ook aan te wagen. Boordstof in dezelfde kleur vond ik niet op het Stoffenspektakel dus koos ik een contrasterende kleur.

Ik las al dat de trui heel kort uitviel, en verlengde voor- en achterpand dan ook met 12cm. Ruim voldoende, zo bleek, want zelfs met omgeslagen boord is de trui nog lang genoeg.

Ook de mouwen verlengde ik 6cm. Alleen vergat ik de mouwboorden te versmallen, zodat die redelijk los zitten als de mouwen helemaal naar beneden zijn. Dat moet ik zeker nog veranderen bij een volgende versie. En die komt er zeker, want er ligt al een ander stofje klaar.

In de facebookgroep Creaties uit LMV las ik dat velen een probleem hebben met de halsboord, dat die nogal los zit en niet mooi valt. Ook de naaijuf had dit al ondervonden bij andere cursisten. Allerlei oplossingen werden voorgesteld, maar ik besloot me braaf aan het patroon en de beschrijving te houden, namelijk GEEN naadwaarde toevoegen aan beide patroondelen. En ik beklaag het me niet, want de halsboord valt heel mooi.