Muziektas

Zoals zoveel leerlingen van het derde leerjaar startte ook Lien in september met notenleer. Alleen zit Lien al in het vierde leerjaar. Hoe zoiets komt? Een jaar geleden had ze totaal geen zin / interesse in muziekles. Wat deed haar dan van gedachten veranderen? Waarschijnlijk het muzikale talent en de onderdompeling in "sol-la-sol-fa-mi-re" gezangen van enkele vriendinnetjes. En zeker ook iets wat ik voor haar naaide (en dringend eens op de blog moet verschijnen, want ik ben er best wel trots op). Maar daarover snel meer.

Muziekles wil ook zeggen dat er een agenda, cursus en schrijfgerief meegenomen moet worden. En dat moet dan in een zelfgemaakte tas...

De canvas stofjes lagen al heel lang in mijn kast, om er voor mezelf een tas van te maken om mijn spullen mee naar de naailes te nemen. Maar die tas zag nooit het levenslicht. Eindelijk is toch al de helft van de lap verwerkt. Patroon is opnieuw de Syrië-tas die Riet ooit ontwierp voor het goede doel.

En hoe zullen we niet vergeten dat het de tas voor de muziekles is? Juist, door er enkele muzieknoten op te zetten. Ik zocht de notenbalken van een gekend liedje (ik denk het enige liedje dat ik zelf nog zou kunnen spelen op een piano) en sneed het uit in flockfolie. We zijn benieuwd hoe lang het duurt tot Lien de noten kan lezen en het liedje herkent...