Zwemmer zwem

De start van het 2e trimester betekent ook de start van de zwemlessen voor het eerste leerjaar. Net zoals 2 jaar geleden werd de kerstvakantie gebruikt om het laatste grote stuk uit een lap stof van Ikea (niet meer verkrijgbaar) in te kleuren en er een unieke zwemzak van te maken, naar het patroon uit Stof-voor-durf-het-zelvers 1.

De nodige creativiteit werd aan de dag gelegd: het varken in een modderpoel, een gestreepte eend, een paarse kip, een geel schaap met blauwe poten,...

Tussen bodem en tas stikte ik een dikke paspelachtige koord (van bij M&J Trimmings).

De koord van Lien haar zwemzak was veel te dun (sneed in haar schouders door het gewicht), en wegens nergens dikkere koord in de juiste kleur te vinden, werd die uiteindelijk vervangen door een vlecht van Hoooked Zpagetti garen. Voor Kaat haar zwemzak begon ik zelfs niet aan de zoektocht naar dikke koord, maar maakte ik onmiddellijk een vlecht met Zpagetti garen uit mijn voorraad. Dan worden die bollen toch ergens voor gebruikt...

Je zal me op mijn woord moeten geloven dat de voering opnieuw gemaakt is waterdichte knapzakjes uit Mallorca en voorzien is van een binnenzakje.

Textielstiften uit Ikea en Action.