Hope cardigan

Op het Stoffencircus in Lommel kocht ik 2 couponnen om er Hope cardigans van te maken. Een snel klaar project, volledig met de overlock in mekaar te zetten. En toch een uitdaging met zo'n dun gebreide stof...

Net omdat de stof zo dun was, werkte ik vooraan met een aangeknipt beleg ipv een aparte boord. Dat werd uiteindelijk met de coverlock (onzichtbaar) vastgezet.

Er zitten hier en daar wat "foutjes" in de stof (knobbeltjes van draden die aan mekaar geknoopt zijn), maar die zijn amper zichtbaar als ik de cardigan aan heb. En op die manier kon ik ook een gat in het rugpand camoufleren (geen idee of dat er al in zat, of dat ik het er per ongeluk zelf in geknipt heb). De boord aan de mouwen werd veel langer geknipt, zodat de mouwen lekker lang zijn.

De cardigan werd al veel gedragen, want ondanks de dunne stof, is hij superwarm. Ideaal voor op de trein, waar de laatste tijd de chauffage het toch regelmatig laat afweten. Of om 's avonds lekker in te cocoonen.

Versie 2 zal niet zo lang op zich laten wachten. Ik twijfel alleen nog om die een maat kleiner te maken...