Verjaardagsjurk

Regelmatig zie ik mooie kleedjes passeren die bloggende mama's voor hun jarige dochters genaaid hebben. Meestal denk ik daar te laat aan, flirt ik niet graag met een deadline, en dragen onze dochters een nieuw gekocht kleedje op hun verjaardag. Afgelopen weekend werkte ik een kleed voor mezelf af. Waarom zou ik dat niet omdopen tot verjaardagsjurk?

De Candy Dresses van de kinderen vallen hier heel erg in de smaak, en ik ging op zoek naar een gelijkaardig patroon voor mezelf. In een Ottobre voor dames (editie 2/2015) kwam ik een sportieve variant tegen.

Het patroon werd met 15cm verlengd (ik werd dan ook geen 20 meer zoals het model in het boekske), en na een eerste pasbeurt versmald in de taille, om het toch wat meer vorm te geven.

Het verschil met de Candy Dress is dat de tailleband nu geen tunnel is en er dus ook geen lintje door kan. Dan maar oplossen met een brede riem...

Of toch eerder een smalle?

En nu ga ik nog genieten van mijn laatste jaartje op tram 3 :-)