Zoet terug naar school

Het begint stilaan een traditie te worden dat het nieuwe schooljaar gestart wordt in een nieuw zelfgemaakt kleedje. Dit jaar ging ik voor de "zoete" Candy Dress uit een LMV van vorig jaar, maar nog steeds populair in blogland.

Voordeel als je wat langer wacht om een patroontje te maken, is dat je hier en daar dan al wat interessante tips tegenkomt, zoals het verlengen van het rokgedeelte (met wel 8cm), een extra centimeter toevoegen aan de onafgewerkte randen van zak en hals om te kunnen omzomen, en het dubbelen van de mouwen.

Ik gebruikte Punta di roma van het Stoffencircus. Als ik met rekbare stoffen werk, haal ik mijn naaimachine nog zelden uit. Normaal kan ik alles afwerken met mijn overlock en coverlock. Behalve deze keer. De tunnel voor het lintje vereiste een gewoon stiksel, dus ging ik op zoek naar een mooie stretchsteek.

Ligt het nu aan de kwaliteit van de stof, of is het normaal dat Punta di roma moeilijk te strijken is? Het lukte mij alleszins niet om de naden mooi plat te krijgen, dus kregen de mouwen en de zakken ook datzelfde sierstiksel.

En om dan helemaal "lui" te zijn, werden de kleedjes ook "gewoon" omgezoomd ipv mijn coverlock toch nog uit te halen.

Ik maakte voor beiden een maat groter dan de Jill en Louise. Zo kunnen de kleedje in de winter gedragen worden met een tshirt en kousenbroek eronder, en nog een zomer en najaar extra...

P.S. De foto's werden gemaakt tussen 2 regenbuien door, dus werden snel de "schoenen" aangedaan die nog aan de achterdeur stonden. De hoofdprijs voor de beste styling zullen we deze keer niet winnen ;-)