Schoolgerief (1)

Die 1 september waarvoor ik nieuwe kleedjes naaide, was weer een speciale. Kaat startte heel enthousiast in het eerste leerjaar, en dat betekende nood aan wat schoolgerief. Geen pennenzak, want die krijgen ze van de school. Geen turnzak, want die kreeg ze al van een vriendinnetje voor haar verjaardag. Wel een tafeldoekje. Tijdens de middagpauze wordt er in 3 shiften gegeten, en om de tafels wat proper te houden, vragen ze om een doekje onder de boterhammendoos te leggen om de kruimels op te vangen.

Om dat doekje elke avond gemakkelijk te kunnen afvegen, kozen we voor gelamineerd katoen aan de binnenkant (in het voorjaar gekocht op het Stoffenspektakel).

Toen ik eraan wou beginnen, herkende Lien het stofje van het rokje en bloesje dat moeke voor haar maakte. En heel snel werd duidelijk welk stofje aan de achterkant moest komen. Gelukkig had moeke nog een restje over...

Het doekje is multifunctioneel inzetbaar. Het is net groot genoeg om de boterhammendoos in te pakken. Elastiek eraf, en alles ligt klaar om te beginnen eten...