Sorbetto

In het vorige blogbericht konden jullie er al een glimp van opvangen. Ook ik waagde me aan de Sorbetto top van Colette Patterns. De sew along van Sew Natural trok me over de streep. Alvorens eraan te beginnen, verlengde ik het patroon al een 3-tal centimeter. Een volgende keer zullen het er toch nog minstens evenveel extra worden...

De armuitsnijding bleek bij de eerste pasbeurt nogal krap te zijn. Daar nam ik 2cm weg, al veel beter. Maar ook de borstneep zit nogal hoog. Om beide pasfouten volgende keer tegelijk aan te pakken, ga ik aan de schouders die 2cm extra bijtekenen. Zo komt alles wat lager te zitten, ook de halsuitsnijding (want die mag bij zo'n zomerse top ook gerust wat verder open).

Omdat ik geen zin had in het zelf maken van biaislint, en uit mijn hele voorraad enkel het witte er redelijk bij paste, besloot ik het aan de binnen- ipv buitenkant te bevestigen (en eerst nog een kleine centimeter van de breedte af te doen).

Het stofje is Dear Stella Mika Pinwheels van bij Pink Chalk Fabrics. Het verhaal erachter las je hier al. De volgende keer (als die er al komt) ga ik toch ook nog voor een soepeler stofje. Maar soit, er hangt weer een zomers topje extra in mijn kast...