Nog een broek op maat

Nadat de eerste "broek op maat" zo in de smaak viel, werd al snel de volgende lap stof voorgewassen en geknipt. Ik werkte er vrij hard aan door, zodat er in de laatste naailessen gepast en aangepast kon worden. In de rug werd de broek nog wat verhoogd, en ingenomen. En toen paste ze perfect !!

Nadat ook de plooien erin gestreken waren (dat is een vereiste bij al mijn broeken), moesten enkel de knoopsgaten nog gemaakt worden en 2 knopen aangenaaid (de tailleband schuift aan de binnenkant een stuk door, zodat daar een extra knoop kon komen). Daar deed ik anderhalve maand over...

Deze keer werkte ik niet met een omslag, maar zoomde ik om met 2 evenwijdige stiksels (niet met de tweelingnaald).

Het stof is een dunne jeans van het Stoffenspektakel. Ideaal voor de iets frissere zomerdagen (zoals er nu enkele gaan aankomen :-( ).