Brueram bis

De afgelopen maanden maakte ik wel 6 nieuwe kleedjes voor Lien en slechts eentje voor Kaat. Kaat liet duidelijk merken dat ze dat niet eerlijk vond, en (deels) terecht (haar kast werd wel aangevuld met enkele te kleine kleedjes van Lien). Hoog tijd dus om een van de stofjes die ze zelf koos, te verwerken. Het patroon mocht ze ook zelf kiezen, en het werd de zomerse Brueram van Sofilantjes.

Het stofje is opnieuw de Seashore Shelly van de 2e collectie van Soft Cactus, maar nu de gele variant.

Voor het smocken gebruikte ik elastisch garen van Gütermann. Ik ontdekte het toevallig in de Facebookgroep Plus en min, en bestelde verschillende kleurtjes. Dit elastisch garen is wel straffer dan dat van Prym, en even had ik schrik dat het kleedje te smal zou zijn. Maar gelukkig zit er voldoende rek in...

Kaat had weer zin in de fotoshoot, vooral het gek doen...