Zwart-geel-rood

Herinneren jullie je deze rokjes nog? Ze werden vorige zomer elke dag dat onze Rode Duivels op het WK speelden, met groot enthousiasme gedragen. Maar ook op de Nationale Feestdag kwamen ze toen uit de kast voor onze trip naar Brussel.

We hadden veel bekijks en werden zelfs heel even opgemerkt door de nationale pers (anderhalve seconde in beeld tijdens het RTBF nieuws)...

Omdat de kinderen regelmatig vragen wanneer we nog eens naar Brussel gaan (ze zijn mij ooit eens komen bezoeken op mijn werk, waarna we een bezoekje brachten aan de kermis, en dat herinneren ze zich nog heel goed) reisden we dinsdag weer naar de hoofdstad voor het grootse volksfeest. Natuurlijk in hun driekleurige outfit! Ook dit jaar werden we aangesproken of we "de nationale feestdag gingen vieren", en keken de mensen nog eens om als wij passeerden. Maar het toppunt van de dag was wel toen we stonden aan te schuiven bij de F-16. Daar werd ik aangesproken door een journaliste van La Capitale, of "die 2 meisjes mijn dochtertjes zijn", en of ze ons mocht interviewen en wat foto's maken. Tuurlijk mocht dat...

Aangezien mijn lekker lang verlof al begonnen was, en we toch wel benieuwd waren naar het resultaat van het interview, vroeg ik 's anderendaags aan de man van naaibuddy An of hij een krant wou gaan kopen voor ons.

Snel op zoek naar het artikel over de zwart-geel-rood geklede burgers...

En we stonden erin! Ik werd zelfs geciteerd over het feit dat het zelfgemaakte rokjes zijn. De journaliste was er duidelijk van onder de indruk, want ze begon het artikel ermee :-)