Nog een Lotta

Vorig jaar mocht ik het patroon van de Lotta dress van Compagnie M. testen. Het werd al snel het favoriete kleedje van Lien. Maar het nadeel aan een patroon testen, is dat het op dat moment heel goed past, maar niet op de groei gemaakt is. Dus na de zomer verhuisde het al naar Kaat haar kast, met de belofte dat ik nog wel een grotere versie voor Lien zou maken.

In mei, bij de release van de nieuwste collectie van Soft Cactus, kozen we bij Pieke Wieke het Tree Topping stofje (en bijpassend contraststofje en knoopjes). Eind juni, op de naaizondag van de Knappe Knoopjes, werd het kleedje in mekaar gezet. In het verslag van die toffe dag kon je al een foto zien van het bijna afgewerkte kleedje. Het moest enkel nog omgezoomd worden. Maar door de deadline van de Jaanu patroontest (en het mooie weer) duurde het nog even voor ik eraan toekwam...

Deze keer kozen we voor de blinde rits sluiting ipv het knopenpad. Die krijgt Lien wel zelf open, en dan kan ze het kleedje toch aan naar school doen op turnles-dagen.

We bleven wel bij de kapmouwtjes, die vind ik prachtig !!

Lien is weer content !!

Vestje: JBC