Jaanu dress

In de rush van het einde van het schooljaar kreeg ik van An van Straight Grain een mail ivm een "geheim" project. Ze was samen met Regina van Twee emmerkes water bezig aan een nieuw patroon voor een kleedje, en vroeg ons of we opnieuw wilden testen. De deadline was (voor mij althans) heel krap, aangezien de juffenkadootjes nog niet klaar waren, en we nog met een andere deadline zaten (maar daarover later meer). Maar toch ging ik ervoor...

Om al wat tijd te sparen, werd het patroon op de trein geassembleerd (ja, dat was ik, in de weer met schaar en plakband) en de instructies ook al grondig nagelezen. Zo kon die feedback al eerder de deur uit.

Er bestaan 2 versies van de Jaanu dress, de Elena (met 4 kleine stolpplooien) en de Norah (met 6 grotere stolpplooien). Ik liet mijn jaanu (Hindi voor darling of sweetheart) kiezen, en het werd de feestelijke variant Norah. Aangezien daar toch wat meer stof voor nodig was dan de lappen in mijn voorraad, haastte ik me nog eens naar Berger. Lien keurde het stofje gelukkig goed. Aangezien het een redelijk dun katoentje is, zijn de stolpplooien minder uitgesproken.

Het kleedje voorziet, in tegenstelling tot de Ishi enkel korte mouwen.

In de zijnaad, in de Norah versie verstopt in de extra stolpplooien, zitten zakjes. In de testversie zijn ze eerder aan de kleine kant, maar op basis van onze feedback paste An ze aan.

Een pluspunt aan de patronen van Straight Grain is dat er in de instructies een tabel met afgewerkte maten staat. Zo moet je niet elk patroondeel nameten om de juiste maat te kiezen. Alleen mag je daar in de testfase niet blindelings op vertrouwen, en behoort het ook tot onze taak om dat te controleren. Het was de bedoeling dat de Jaanu langer zou zijn dan de Ishi, maar er liep iets mis met het patroon, zodat het toch korter uitviel dan gedacht. Gelukkig is het zomer, en mag het al eens wat korter zijn. Na de testronde werd de lengte nog aangepast.

Ook al maakte ik de feestelijke variant, toch werd het kleedje speel-proof bevonden...

An, nogmaals bedankt dat ik weer mocht testen !! En willen jullie nog wat meer Jaanu's zien, ga dan zeker eens kijken bij de andere deelnemers aan de blogtour...

blog tour button

My Minnie Mie | Katrientje Vanalles | Mama Creatief | Een Huis in de Straat | Lokakid | PiekeWieke | Petrol & Mint | FliegFederFrei | Conversas de Hermanas | Lieveke en Zus | Mama heeft een hobby | Creative Needle and Threads | Querida | Khadetjes | Les Jardins d'Elysse | Glitter + Wit | Le Labo* d'Isa | Ettepet | Spurrewubsie | Stannel | Dieuwke & Sietse