Eva Dress

De Eva dress zag ik al op verschillende blogs passeren, en stond ook al een hele tijd op mijn to-sew lijstje vanwege de watervalhals. Op het stoffenspektakel in maart ging ik op zoek naar een betaalbare tricot (niet zo een van €20/meter, want als je meer dan 2m nodig hebt, loopt dat snel op). Bij een van de kramen met couponnen zag ik een mooie lap liggen, alleen was die maar 1m50. Het kostte me wat tijd om me tussen al die andere dames te wringen en een tweede identieke lap te vinden, maar de volhoud(st)er wint en de zoektocht werd beloond.

De keuze van de maat was nog een ander paar mouwen. Elke downloadfile bevat immers maar 1 maat, dus eerst nameten en dan pas beslissen, zou een kostelijke (print)grap worden, en alles behalve ecologisch verantwoord. De naaijuf nam mijn maten, maar ik was koppig en koos toch een maat kleiner (dat hoort toch zo bij tricot, niet?). De versie van een collega, die ik even mocht passen, bewees dat het een goede keuze zou zijn...

2015Jun10_6450_550px.jpg

Voor het schuine stuk in het voorpand gebruikte ik de averechtse kant, om toch wat contrast te creëren. De plooi in de rug zorgt ervoor dat het kleed ook achteraan mooi valt. En voor een keertje verkortte ik het patroon met 6cm ipv te verlengen...