Lotta skirt XL

Toen Marte van Compagnie M een oproep deed om de Lotta skirt te testen, koos ik resoluut voor de kinderversie. Hoewel ik het een prachtig(e) rok(je) vond (en nog steeds vind), vreesde ik dat ikzelf geen ideaal testmodel zou zijn. Rok- en broekpatronen moeten altijd aangepast worden, taille en heup vallen nooit in dezelfde maat, en eerlijk gezegd zag ik mezelf ook niet in dat model rondlopen (met al die fronsen). Maar op de Blogameetup zag ik een van De Zussen met een Lotta skirt, en zij en Marte wisten me te overtuigen dat de rok weinig aanpassing nodig zou hebben.

Het patroon werd overgetekend, en dankzij de suggestie in de instructies om de taille van een goed passende rok op te meten, kon ik anderhalve maat kleiner nemen dan oorspronkelijk gedacht. Ik koos een dierbaar stofje (Heirloom Empire Weave Amethyst van Joel Dewberry) dat ik 2 jaar geleden uit New York meebracht. De contrasterende stof komt van bij Berger.

naam
naam

De rok paste wonder boven wonder van de eerste keer. Hij zit zalig. Ik kreeg zelfs van de mdh het compliment dat ik een mooie rok aan had, de eerste keer dat ik hem droeg. En de verbazing was op zijn gezicht te lezen toen ik reageerde dat die zelf gemaakt is. Veel zal ook wel te maken hebben met het feit dat ik bij Bel&Bo een t-shirt vond in exact hetzelfde blauw. Dat lukt alleen maar als je met een lapje stof op pad gaat :-)

naam
naam

Dat er helemaal geen aanpassing moest gebeuren, zou gelogen zijn. De rok hing, zoals altijd, vanachter een heel stuk korter dan vanvoor. In de naailes werd hij afgespoten, en er moest echt wel een heel stuk vanaf, zodat hij plots te kort was naar mijn goesting. Dus in plaats van 3cm om te zomen, zette ik met een minimale naadwaarde nog een extra boordje aan. Zo had de rok terug een aanvaardbare lengte...

naam
naam

En even voor de duidelijkheid, die XL in de titel verwijst niet naar de maat die ik overnam, maar wel naar het feit dat het hier over de damesversie gaat !!