Jill jurk

De laatste La Maison Victor kreeg op facebook niet zo'n goede commentaren. Maar ik was meteen verkocht door de 2 kinderjurkjes die erin stonden. Nog nooit heb ik zo snel iets gemaakt uit een boek of tijdschrift...

Bij deze stel ik jullie dan ook voor: de Jill jurk uit La Maison Victor, editie maart-april 2015.

naam naam

Ik heb wel getwijfeld over de maat. Volgens de matentabel had ik een 122 nodig voor de 7-jarige Lien. Maar die zou ik in de lengte zeker 7cm moeten verlengen. De 128 dan? Toen las ik bij Kathleen dat de hals wat te ver open was. Oei, toch de 122 overtekenen? Uiteindelijk hield ik het bij mijn eerste gedacht (de 128 met 3cm verlengd)...

naam naam

De halsopening is inderdaad wat ver open. Maar iets wat mij meer stoort, is dat het kleedje aan de smalle kant is aan de schouders.

naam

Als ik het nog eens maak, zal er toch het een en ander veranderd moeten worden aan het patroon...

naam

Stof: Pink Chalk Fabrics. Begin november won ik bij Straight Grain een voucher van $25 met de give-away in het kader van de Marcel Marlier reeks. De overzeese verzendkosten zouden echter evenveel bedragen als de waarde van de stofjes. Toen vertelde de mdh dat hij half december bezoek zou krijgen van een Amerikaanse collega. En die was zo vriendelijk om mijn pakketje mee te brengen!!