Een broek op maat

Een van de redenen dat ik opnieuw naailes ben beginnen volgen, is omdat ik eindelijk wel eens een goed passende broek wou maken. Ik heb altijd het probleem dat broeken aan de achterkant niet hoog genoeg komen, en te ver open staan (een steekpoep, remember?). Op het Van Katoen event tekende ik al eens een patroon op maat. Maar verder dan dat geraakte ik toen niet...

Na de tweekleedjes begon ik eraan. Allerlei maten werden genomen, volop omgezet naar lijnen op papier, en de nodige aanpassingen gemaakt in de rug. Ik koos voor rechte pijpen en een ingestreken plooi, geïnspireerd door de Pages broek uit La Maison Victor (editie lente 2014). En aangezien een broek zakken moet hebben, werden die van de Pages broek ook onmiddellijk toegevoegd.

Zak
Zak

Toen ik de rits kocht, vergat ik een bijpassende knoop mee te brengen. Dus koos ik weer voor een "naaimachine" knoop. Veel zie je daar toch niet van, want ik draag mijn tshirten altijd over mijn broek.

Knoop
Knoop

De bobbel aan de achterkant zie je om diezelfde reden in principe ook niet, maar stoorde mij wel. Bij de laatste pas voor de paasvakantie bleek de broek toch nog iets te los te zitten vanachter. Snel snel (ik had nog een kwartiertje) tornde ik een stukje van de tailleband los, en nam nog een dikke centimeter in. Maar blijkbaar nam ik niet diep genoeg in, vandaar de bobbel. De broek ging gisteren terug mee naar de les, en de kleine imperfectie werd nog weggespeld. Het stikwerk moet nog gebeuren...

Achter
Achter

Omdat het een rechte "geklede" broek geworden is, kozen we voor de afwerking onderaan een omslag.

Omslag
Omslag

En nu de broek in zijn geheel :-)

naam
naam

Conclusie: ze past perfect !! Het stof voor de volgende broek ligt al klaar...

Nog een klein "accidentje": deze keer was ik heel voorbeeldig, en werd de stof voorgewassen. Toen ze uit de wasmachine kwam, rook alles heel erg verbrand. Oei, was de wasmachine dan toch aan vervanging toe? Maar aan de volgende wasjes roken we niets. Het was duidelijk de stof (van het Stoffenspektakel) die stonk. Wat nu? Ik heb ze dan nog maar eens opnieuw gewassen, met goed veel wasmiddel, en gelukkig was de geur er toen uit... Iemand dat ook al eens aan de hand gehad?