KCW - Upcycling

Het thema van de lopende KCW sprak me niet zo aan. Oude kledij upcyclen als je nog zo'n gigantische stoffenvoorraad hebt liggen? Ik zag er het nut niet van in... Tot Kaat een brief bij had met de vraag "om de dochter een effen rood, oranje, geel of groen tshirt mee te geven voor het schoolfeest". Een blik in haar kast onthulde maar 1 tshirt dat voldeed aan de eisen, maar dat draagt ze heel dikwijls onder een kleedje, en kon dus niet tot eind maart in de school blijven. In mijn kleerkast lagen nog wel enkele exemplaren te wachten op een opruimactie, wegens niet meer mijn kleur, gaatjes onderaan door de knoop/rits van jeansbroeken, of javel vlekken. Ideaal om kleiner exemplaar van te maken dus.

Het eerste exemplaar was reeds losgetornd voor ik eraan dacht ook foto's te (laten) maken van het origineel.

Ik gebruikte zoveel mogelijk van de originele afwerking: zomen van de mouwen, knopenpad vooraan, het logo kon er nog net op, en het merk met de maat van het oorspronkelijke tshirt.

Ondertussen vond ik ook nog een geel tshirt in mijn kast dat amper gedragen werd (en waarschijnlijk ook nooit meer zal, de kleur weet je). Maar die resterende exemplaren (om wat keuze te hebben voor het schoolfeest) moeten toch nog even wachten, aangezien al mijn vrije tijd momenteel uitgaat naar het maken van een carnavalskostuum voor Lien.