Parijs bis

Herinneren jullie je deze kleedjes nog? Ik maakte ze een half jaar geleden met een tripje naar Parijs in gedachten. Vorige week was het dan zover, we maakten de lichtstad onveilig. Omdat ik redelijk veel over had van de panelen, maakte ik voor mezelf nog een t-shirt. Het was even zoeken naar een patroon met raglan-mouwen (daar zou de skyline het mooiste in uitkomen), maar ik vond er eentje in een Knipmode.

Ik paste wel het een en ander aan. Middenvoor was een stuk korter dan de zijnaden, maar ik trok dat gelijk. Ook werden voor- en rugpand met enkele centimeters verlengd. En achteraf besloot ik nog een extra boord aan te zetten, zodat het t-shirt nog wat langer valt. De mouwen zijn gewoon 2x omgeslagen, en enkel onderaan in de naad vastgezet.

Het t-shirt werd gedragen in Parijs, en na een boottocht op de Seine met Vedettes du Pont Neuf weet ik dat de brug onderaan op het t-shirt de Pont Saint-Michel is, en de kerk op de achtergrond de Saint-Clotilde basiliek. Foto is gemaakt vanop Île de la Cité, vermoedelijk bovenop de Notre-Dame...