Wij zijn klaar om te supporteren

Toen ik in oktober naar het Stoffenspektakel trok, kreeg ik van de mdh de vraag of ze daar ook effen stofjes verkochten. En of ik dan misschien iets voor de kinderen kon maken in de Belgische driekleur, zodat ze in juni in stijl kunnen supporteren voor ons nationale elftal. Ik bracht een meter zwarte, gele en rode katoen mee.

Mijn eerste gedacht was om er een cirkelsjaal mee te maken en een hoedje volgens het patroon van de regenhoedjes. Tot ik een maand geleden een rokje maakte uit het boek van MmeZsaZsa, en er de pandenrok in zag staan. 6 panden, ideaal voor zowel voor als achter een Belgische vlag.

Rokjes
Rokjes

Volgens de matentabel had ik een 6 en 8 jaar nodig op de heup, maar toen ik de tailleband wilde knippen en de bijhorende maten bekeek, wist ik dat dit voor problemen zou zorgen. In een niet-rekkende stof zou die nooit over de poep gaan. Ik knipte van elk rokje bovenaan 3cm af, en maakte een bredere tailleband. Wel trok ik er een elastiek door.

Voor de zoom zag ik het niet zitten om bij elk pand van kleur te wisselen. Ik stikte hem dan maar met rood. Maar in tegenstelling tot een te kleine tailleband, waren de rokjes veel te lang. Dus moest er ook onderaan nog een stuk af, en haalde ik mijn coverlock uit om om te zoomen. Daarmee kan ik 3 parallelle stiksels maken, en toverde ik opnieuw de driekleur tevoorschijn.

Zoom
Zoom

Bij Esprit kocht ik t-shirts die duidelijk maken waarvoor we gaan supporteren. 't Was dus niet voor Axel Hirsoux...

Aan
Aan
Aan2
Aan2
Aan3
Aan3

Hopelijk kunnen we dit gebaar dikwijls doen voor onze Duivels !!

Juichen
Juichen

Alleen de hoofddeksels ontbreken nog. Iemand een suggestie voor een snel-klaar patroon? Ik heb van elk stofje nog een dikke halve meter over...