Swing skirt wordt Swing dress

Vorige week tijdens de KCW maakte ik eindelijk 2 kleedjes uit het boek SVDHZ. De dochters vonden ze heel geslaagd, dus er gaan zeker nog enkele varianten volgen.

Toen las ik dat Compagnie M. een wedstrijd organiseert voor maaksels op basis van haar patronen. Momenteel heb ik enkel dat van de Swing skirt nog maar, en rokjes liggen er genoeg in de kasten. Dus waarom niet de raad van Griet opvolgen en wat experimenteren? En zo geschiedde het dat ik de swing skirt (maat 7y) combineerde met het bovenstuk van het kleedje uit SVDHZ (maat 122-128). Het enige wat ik veranderde, was het bovenstukje verlengen met een 6-tal centimeter, om de tailleband te "compenseren". Voor de rest pasten de patroondelen perfect aan elkaar.

De Swing skirt is nog heel herkenbaar.

2014Feb12_2695_550px.jpg

Het inzetten van de blinde rits ging ook heel vlot, door een combinatie van de handleiding in SVDHZ en die van Marte.

2014Feb12_2699_550px.jpg

We hebben nog geen winter gehad dit jaar (en voor mij moet die ook niet meer komen), maar het eerste zomerkleedje is een feit. Dat is me nog nooit eerder zo vroeg gelukt !! Maar dat heeft dan ook alles te maken met de wedstrijd. Vind je het kleedje geslaagd?

2014Feb12_2692_550px.jpg

Breng dan even je stem uit op mijn inzending. Dit kan door bovenaan op het hartje te klikken en het kleedje "te liken". Alvast bedankt !!

2014Feb12_2690_550px.jpg