Feestkleedjes 2 en 3

Ook de dochters werden voorzien van een nieuw kleedje voor de feestdagen. De stofjes werden eind oktober (tijdens KCW) al geknipt (de eerste keer dat stof van het Stoffenspektakel zo snel verwerkt werd), maar door andere dringende projecten, bleven de stofdelen heel lang liggen.

naam
naam
naam
naam

Ik gebruikte opnieuw het patroon uit SVDHZ (de eerste nog), deze keer met rimpelrok (voor extra zwier) en doorgeknipt bovenstuk.

naam
naam

Om er iets feestelijkers van te maken, besloot ik er goudkleurige paspel tussen te zetten (vorig jaar gekocht bij Max Bloch). In het kleedje van Kaat zorgde ik voor een doorlopende print, bij Lien vond ik het niet noodzakelijk. De gehaakte bloemetjes kocht ik op Handmade in Belgium bij Something Strange.

naam
naam
naam
naam

Ook op de rug loopt de print perfect door, zelfs nadat ik een tweede rits moest inzetten. Van de eerste vloog het wagentje eraf nadat ze er volledig instond, met veel tornwerk tot gevolg :-( ...

naam
naam

In de zijnaden van de rok voegde ik zakjes toe, maar blijkbaar zitten ze goed verstopt, want het heeft even geduurd voor de dochters ze vonden...