Feestkleed 1

Dat ik sinds 1 september, na een jaartje pauze, opnieuw naailes volg, vertelde ik een tijdje geleden al. Maar resultaat daarvan kregen jullie nog niet te zien. Mijn plannen waren om eerst enkele goed passende broeken te maken, en daarna nog enkele niet-tricot kleedjes. Maar aangezien er heel wat nieuwe cursisten startten, werd het tekenen van het broekpatroon uitgesteld. Dus ging ik op zoek naar iets anders...

In de eerste Knipmode (11/2013) die ik vasthad, stond een heel mooi kleedje. Ik was meteen verkocht door dat "gat" vooraan. Echt iets voor de feestdagen...

Aangezien het een onvoorzien project was, moest ik nog ergens een geschikt stofje vinden. Tijdens een van mijn middagpauzes fietste ik snel naar Berger, en vond er een rol heel soepele tricot. Het bleken panelen van 1m40 op 1m60 te zijn. Groot genoeg dus om het voor- en achterpand in 1 stuk uit te krijgen.

naam
naam

In de rug werden 2 nepen gestikt om mijn holle rug (of beter wegstekend achterste) te camoufleren. Maar met deze print vallen die niet echt op...

naam
naam

De randen van het paneel werden gebruikt om het gat, hals- en armuitsnijdingen af te biezen.

naam
naam

Het kleedje bleef echter niet liggen tot de kerstdagen (vake werd een maand geleden 65 jaar, ook reden tot feesten), en er werd nog een nieuw feestkleed gemaakt (ondertussen dus nog steeds geen broekpatroon) maar daarover later deze week meer...