Charles short testversie

Afgelopen vrijdag kreeg ik maar liefst 2 bevestigingen dat ik weer een patroon mag testen. Jawel, twee verschillende kledingstukken. De Lotta skirt van Compagnie-M, en de Iridis dress van Sofilantjes. Daar gingen mijn plannen voor de KCW. Twee geknipte kleedjes en evenveel kaptruien zullen nog even op de afwerking moeten wachten... En toen realiseerde ik me ineens dat ik over de vorige patroontest van Compagnie-M nog helemaal niets geblogd heb.

Ik heb lang getwijfeld of ik me zou opgeven voor de patroontest, want persoonlijk vind ik de broek te "retro" naar mijn smaak, en met 2 dochters die liever rokjes en kleedjes dragen (als ik het woord "broek" nog maar durf uit te spreken, klinkt er al luid protest), wou ik mijn tijd nuttiger spenderen dan aan een kledingstuk dat toch maar in de kast zou blijven hangen. Last-minute polste ik toch even naar hun mening, en tegen alle verwachtingen in, waren ze heel enthousiast over de short. Dus mailde ik Marte nog snel. Met dit als resultaat...

naam
naam

Ik moet er wel bij vermelden dat ik (wegens tijdsgebrek) enkel aan de eerste testronde deelnam, en dus niets over het finale patroon kan vertellen. Ondertussen is de pattern tour met prachtige versies van het finale patroon alweer even achter de rug, en blijken er toch enkele cruciale aanpassingen aangebracht (breedte van de flap, kruisnaad,...). De pasvorm van mijn testversie is dus geen referentie...

naam
naam
naam
naam
naam
naam

De tailleband kortte ik wel al in, om het te laten uitkomen. Die wijziging werd nadien ook in het patroon doorgevoerd.

naam
naam

Eindelijk verwerkte ik (een stukje van) mijn zilverkleurige paspel. De knopen kocht ik last-minute op de DIY Fashion Fare. Blauwe en roze gabardine uit de voorraad, ooit gekocht bij onlinestoffen.nl.

naam
naam

De zakken werden ook goedgekeurd.

naam
naam

Nu nog bijpassende kousen en een t-shirt (met lange mouwen) vinden zodat de short niet in de kast moet blijven hangen tot de zomer, met het risico dat ze te klein gaat zijn.

En dan natuurlijk ook nog de uitslag van de give-away. Het mag dan wel vakantie zijn, veel zijn de kinderen niet thuis, dus schakelde ik random.org in om de winnaars aan te duiden.

naam
naam
naam
naam

Dames, laten jullie (via het contactformulier) even weten hoe ik de kadootjes kan bezorgen?