Blogmeet Antwerpen

Vorig weekend trok ik naar Antwerpen voor een blogmeet. Een ganse dag op stap met naaiende blogsters. Of zijn het bloggende naaisters? Alleszins gelijkgestemde zielen. Omdat ik het best wel spannend vond, en er niemand kende, sleurde ik mama mee. Elk vanuit een andere hoek van Limburg arriveerden we na een korte wandeling bij Viggo's, waar het al een plezante bedoening was. Na een lekkere mocha (de cafeïne was welkom) begonnen we aan de tocht waarvoor we gekomen waren.

Eerste halte was Mamadou, een Afrikaanse stoffenwinkel in de Lange Zavelstraat.

Mamadou
Mamadou

Heel kleurrijke stoffen aan schappelijke prijzen, alleen jammer dat het zo'n grote lappen waren. Wat doe je immers met minstens 6 yard stof?

Stoffen
Stoffen

Volgende halte werd De Stunt. Terwijl de meesten zich vergaapten aan de grappige bretellen in de etalage,

Stunt
Stunt

ontdekten enkelen dat de winkel die dag uitzonderlijk pas open ging om 14u.

Opening
Opening

Daar stonden we dan.

Dringend
Dringend

20 dames en 1 heer voor de deur waren net niet dringend genoeg om vroeger uit Brussel terug te keren. Dan maar naar de volgende halte, stoffen Moens, in dezelfde straat.

Moens
Moens

Heel veel stofjes aan belachelijk lage prijzen.

Rekken
Rekken

Ik kocht er een grote lap geruite katoen (geen 6 yard, maar toch 4 meter) om eens een hemd voor de mdh te maken. Moest de eerste poging mislukken, dan heb ik zeker nog genoeg voor een tweede poging.

De laatste halte voor de lunch bij Aahaar (een Indisch restaurant waar we aanschoven aan het, blijkbaar vegetarisch, buffet en genoten van een lekkere mango lassi) was Madame Tirette, een klein gezellig winkeltje met een originele manier van opbergen...

Etalage
Etalage
Klosjes
Klosjes
Scharen
Scharen

Daar werd ook de "swap" georganiseerd.

Tafel
Tafel
tafel2
tafel2

Ik was braaf en hield mij aan de afspraak dat elk meegebracht stofje geruild mocht worden tegen één ander.

Na de lunch verlieten mama en ik de groep. Het was ondertussen al 15u30 geworden, en ik moest zeker op tijd de trein terug naar huis nemen. De rest bracht een bezoekje aan het modemuseum. Wij namen de metro om toch zeker nog een blitsbezoek te kunnen brengen aan Julija's shop, en even te gaan genieten van al het moois in de Petit Pan shop (kopen deed ik er niet, de keuze was veel te moeilijk, en ik heb nog redelijk wat over van de lampenkap, dus er ligt al een Petit Panneke in mijn kast).

stof
stof
paspel
paspel
stof2
stof2

En kijk eens naar die inrichting...

2014Jan18_4482_550px.jpg
2014Jan18_4485_550px.jpg
2014Jan18_4488_550px.jpg

Bij deze nog even een dikke dankjewel aan Lieke, Ilse, Anneke en Hanne voor de organisatie !!

En natuurlijk ook aan Heidi, Karolien, Sofie, Annie, Lieselot, Lieve, Lindsy, Caroline, Regina, Riet, Emily, Eline, Louize, Jo, Beata, Kamilia, Sigrid, Kim, Laura en Joost, voor het aangename gezelschap. Tot de volgende keer !!!