Kaptruien

Met bijna 2 weken kerstvakantie, lange donkere winteravonden, en geen avondlessen, had ik tijd genoeg om eindelijk eens aan de kaptruien uit SVDHZ te beginnen (ja hoor, eindelijk eens iets anders dan een hoes uit dat fantastische boek). Het stof kocht ik immers begin oktober al op het stoffenspektakel. Op 2 avonden zaten de truien in elkaar.

2014Jan02_3666_550px.jpg
2014Jan02_3664_550px.jpg

Ik voorzag de mouwboorden van een duimgat zoals ik las bij haar. De kinderen zijn ermee in hun nopjes !!

2014Jan02_3660_550px.jpg

Ik moet er eerlijkheidshalve wel bij vertellen dat ik nog een derde avond nodig gehad heb om de kappen los te tornen en er opnieuw aan te zetten, want sweaterstof rekt dus helemaal niet, en de hoofdjes gingen niet/amper door het gat. Dan maar geen overlap, en een beetje foefelen om dat "open" stukje deftig af te werken. De nicky velours voor een volgende versie is al besteld. Hopelijk rekt dat wel...