Tafeldoekje

Dat de tijd vliegt, schreef ik eerder al. Maar ook aan Lien merken we het. Zij start binnen 2 weken in het eerste leerjaar. Voor de vakantie kregen we een lijst mee met wat we zelf moeten voorzien. Veel is het niet, maar 1 ding viel onmiddellijk op. Een tafeldoekje. Wat moesten we ons daarbij voorstellen? En waarvoor moet het dienen? Navraag bij ouders met grotere kinderen maakte duidelijk dat het is om onder de boterhammendoos te leggen en de tafels zo proper te houden (voor de kleuters die na hen komen eten).

En toen dacht ik aan de placemat/boterhamzakske tutorial van MmeZsazsa die ik ook al meermaals bij Inge Snuffel zag passeren. En zo ontstonden 2 exemplaren.

2013Aug17_2378_550px.jpg

Bloemetjesstof is een stuk tafelkleed van de Zeeman of Wibra.

Aardbeienstof komt van een stoffenwinkel niet ver van mijn werk.

Aan de achterzijde gebruikte ik een effen katoentje van Ikea dat ik nog wat opvrolijkte met flockfolie.

2013Aug17_2384_550px.jpg