Nieuw talent

Meestal haal ik mijn naaigerief pas boven als de kinderen in bed liggen, dan heb ik plaats en kan ik ongestoord werken. Tijdens mijn verlof gebeurde het nu toch dat ik al begon met een patroon te tekenen of het stof te knippen terwijl de kinderen aan het spelen waren. Maar al snel stond er een nieuwsgierige dochter naast mij met 101 vragen. "Waarom moet je eerst een patroon tekenen? Waarvoor dienen die lettertjes? Waarom speld je het patroon vast op de stof? Waarom draai je het patroon niet, dan past het daar toch nog tussen? Hoe kan zoiets plat nu een rond rokje worden? ..." Ik besloot mijn naaimachine dan ook maar boven te halen en het haar te laten zien. En toen kwam de vraag wanneer zij nog eens mocht naaien, of dat ze moest wachten tot haar verjaardag (want ze zou graag een naaimachine krijgen)... Ik beloofde dat ik eens zou nadenken over iets dat ze kon maken wanneer zus naar het feestje was.

Uiteindelijk gingen we voor de pillowcase dress. De dag ervoor werd het patroon al getekend en het stof geknipt, 's avonds werkte ik de randen nog af met de overlock. En ineens waren er 2 meisjes ongeduldig tot het feestje ging beginnen...

Ik spelde alles vast, tekende lijnen waar gestikt moest worden, en streek tussendoor de naden en zomen. Na 2 uur was het kleedje af. En trots dat Lien was!!

2013Aug17_2389_550px.jpg
2013Aug17_2394_550px.jpg
2013Aug17_2418_550px.jpg
2013Aug17_2434_550px.jpg
2013Aug17_2436_550px.jpg

Stof: zelf gekozen bij Modecoupon