Flockerdeflock en -flex

Eindelijk begint het weer een beetje op de lente te lijken. Ik kocht een maand geleden al heel wat nieuwe effen t-shirts voor de oudste dochter, maar ik kreeg "mama, zo saai" als reactie. Dus haalde ik de flockfolie nog eens boven om ze wat op te vrolijken.

Ik had al eerder gemerkt dat er gemakkelijk pluisjes op die vilt blijven hangen (zie ook de foto van het eendje verderop) en toen las ik bij Toertjes en pateekes dat er nog een alternatief bestaat voor flockfolie, namelijk flexfolie, dat veel gladder is. Ze was ook zo vriendelijk om de link van de webwinkel waar ze dat verkopen erbij te vermelden. Zoveel verschillende kleuren aan zeer democratische prijzen! Er werd onmiddellijk een bestelling geplaatst. Het resultaat mag er zijn.

De vis heb ik iets te lang gestreken, vrees ik (of per ongeluk toch gestoomd?).

De blinkende varianten (goud en zilver) zijn iets stijver en vertonen na het dragen wat kreukels. Benieuwd hoe dat de was gaat overleven...

Voor de jongste dochter gebruikte ik flock- en flexfolie door mekaar. En ook dat lukte goed.

Ik kwam nog foto's tegen van geflockte t-shirts van de winter die ik hier nog niet liet zien. Bij deze...