Haarband bandwerk

Vorige zomer maakte ik bij verschillende rokjes al assorti haarbanden. Ook bij deze rokjes was ik dat van plan. Alleen kreeg ik die op geen enkele manier nog uit de laatste restjes stof. Een mailtje naar Bambiblauw, een zoektocht op het www, nergens vond ik dit stofje nog aan een redelijke prijs (tenzij met torenhoge verzendingskosten). Dan maar wat haarelastiekjes versieren met stofknopen (het gaatje van deze van Prym was te klein, deze van Prym kreeg ik niet in mekaar, uiteindelijk de juiste gevonden bij Liel).

Mama maakte lang geleden al met stof overtrokken elastiekjes voor mij en mijn zus. Een mini-versie kreeg ik ook nog net uit de overschotjes. Een lapje stof werd biais gewijs rond een haarelastiekje gestikt.

Maar de nood aan paarse haarbanden bleef bestaan. Ik haalde de paars-wit gestreepte stof (nee, ik ben geen supporter van "die" voetbalploeg) die ik hier, hier en hier al als voering gebruikte, nog eens boven en combineerde die met paars-met-witte-bollen stof dat ik ooit eens kocht bij Rakketak.

Omdat het toch elke keer weer even nadenken is hoe ik die elastiek er weer in moet krijgen, en het nu weer in de vingers zat, maakte ik er ineens nog 2 extra. De uiltjesstof (diezelfde avond gekocht bij Rakketak) en de lap turkoois lagen nog op tafel van een ander project (daarover later meer) en dat werden ook omkeerbare haarbanden.

Nu zal er bij elke outfit wel een haarband zijn zeker?