Eindelijk

Bloed, zweet en tranen heeft het me gekost, het ene al wat meer dan het andere, maar alle drie even letterlijk te nemen. Maar ze zijn afgeraakt, de regenjassen voor de kinderen (volgens een patroon uit Ottobre 4/2009). En ik ben content, heel content, want het resultaat mag er zijn. Van mij mag het nu af en toe wel eens een beetje regenen, maar niet op woensdagnamiddag of in het weekend ;-)

Toile cirée stikken is een hele uitdaging, maar met een boventransportvoet is het nog redelijk goed te doen. Vastspelden in naden gaat ook nog, maar voor de zakken moest een andere methode gevonden worden. Speldjes zouden immers blijvende gaatjes opleveren. De zakken werden dan maar met plakband op hun plaats gehouden, en dat leverde achteraf veel peuterwerk op om die weer helemaal te verwijderen.

Voor de voering koos ik voor een felgekleurd contrasterend katoentje dat de zon snel terug zal doen schijnen. En ook het obligate lusje werd niet vergeten.

De aandachtige kijker heeft ondertussen opgemerkt dat de kap ineens verdwenen is en vervangen door een regenhoedje. Dit laatste werd vervaardigd door moeke volgens een patroon van Jo Chapeau, maar omdat we niet zeker waren van het welslagen en het enthousiasme van de kinderen, werd voorzien dat zowel het hoedje als de kap gebruikt kunnen worden. Vandaar dat het patroon van de regenjassen aangepast werd naar een afritsbare kap, en een extra kraagje om de rits te verstoppen en de nek te beschermen tegen de koude als de kap eraf is.

De hoedjes zijn een groot succes, en of de kap veel aan de jassen zal hangen, is nog maar de vraag...

Ons 2 boerinnekes met de rubberen laarzen aan, alleen de regen ontbrak ;-)

Stof: toile cirée en dunne katoen van het stoffenspektakel in het najaar

Hetgeen nog wel ontbreekt, maar nergens te vinden is (misschien woensdag op het voorjaars stoffenspektakel?) is een "tape" om de naden waterdicht te maken (en te beschermen tegen doorscheuren). Iemand suggesties waar ik dat zou kunnen vinden?